30-09-2007, 00:47
Geleceğe saklayacağım fotoğraflar çekiyor yüreğim, yeni bir mevsime geçmeden önce. Yaz ışıltılı zarif elbisesiyle akşam bahçelerinde süzülerek çoktan gitti. Şimdi bir kuyruklu yıldızın izi kaldı ellerimde. Ve dudaklarımdaki tebessümün kenarına ince bir kasım hüznü yerleşti. Önce denizden çektim ayaklarımı, sonra sarı sarı yapraklar düştü şarkılarla şenlenen gün batımı masalarına. Artık çimli bahçelerden gelen esinti asmaların, ıtırların, serin gölgeli çamların nemini düşürecek yüzüme. Ve ilk yağmurlar başlayacak yalancı güneşe inat…
Kambur dallarından kızıla çalan yapraklar ve damlayan kestane ağaçlarında süzülen zaman ise buğulu pencerelerin ardında yeni bir yaza kadar, hazin bir bekleyişe teslim olacak.
Dağ yollarında açan sevda yüklü güz çiçekleri ile başka bir telaşa büründü yamaçlar. Gün daha erken terk ediyor göz bebeklerimi. Kurşuni tepenin arkasından kırgın bir şekilde kaybolurken, taze düşlerimin kanına giriyor batan güneşin cılız ışıkları. Yüreğimin hüzün dolu saatleri düşüyor durgun göllerin üzerine. Ve zaman dalga dalga dağılıyor uzak umutlara doğru…
Dilimde yarım kalmış bir şarkı. Ellerim cebimde anılar biriktirerek yürüyorum Ankara’nın ıssız sokaklarında. Ve ağlıyor yüreğim bu ıssız sokakların birisinde…
Duy ne olur bir kalp yalvarıyor sana karşı kaldırımlarda kederli bir şekilde…
Kambur dallarından kızıla çalan yapraklar ve damlayan kestane ağaçlarında süzülen zaman ise buğulu pencerelerin ardında yeni bir yaza kadar, hazin bir bekleyişe teslim olacak.
Dağ yollarında açan sevda yüklü güz çiçekleri ile başka bir telaşa büründü yamaçlar. Gün daha erken terk ediyor göz bebeklerimi. Kurşuni tepenin arkasından kırgın bir şekilde kaybolurken, taze düşlerimin kanına giriyor batan güneşin cılız ışıkları. Yüreğimin hüzün dolu saatleri düşüyor durgun göllerin üzerine. Ve zaman dalga dalga dağılıyor uzak umutlara doğru…
Dilimde yarım kalmış bir şarkı. Ellerim cebimde anılar biriktirerek yürüyorum Ankara’nın ıssız sokaklarında. Ve ağlıyor yüreğim bu ıssız sokakların birisinde…
Duy ne olur bir kalp yalvarıyor sana karşı kaldırımlarda kederli bir şekilde…